Jak zhubnout za týden – tipy, co opravdu funguje

Jak zhubnout za týden – tipy, co opravdu funguje

Jedno kilo tělesného tuku odpovídá přibližně 7500 kcal (kilo kalorií), tedy něco málo přes 30 000 kJ (kilojoulů). Na to, abyste za týden spálili jedno kilo tělesného tuku, byste potřebovali každý den spálit asi 1000 kcal.

Zajímalo by vás, jestli se dá opravdu zhubnout za týden? Máte za týden nějakou důležitou událost, jako je svatba či ples, nebo něco jiného, a vy se potřebujete vejít do šatů, nebo prostě jen chcete vypadat co nejlépe? Poradíme vám, co opravdu funguje, abyste zhubli už za týden.

Kolik se dá zhubnout za týden?

Jedno kilo tělesného tuku odpovídá přibližně 7500 kcal (kilo kalorií), tedy něco málo přes 30 000 kJ (kilojoulů). Na to, abyste za týden spálili jedno kilo tělesného tuku, byste potřebovali každý den spálit asi 1000 kcal. Nebo o stejné množství snížit svůj energetický příjem. A asi sami uznáte, že to je poměrně hodně těžké.

1000 kcal za den by znamenalo každý den alespoň dvě hodiny běhat (nebo se věnovat jinému podobnému cvičení). Nebo o stejné množství omezit příjem jídla. To by znamenalo jíst maximálně polovinu, toho, co běžně sníte. A dost možná i méně.

Pokud byste, takto drasticky omezili příjem kalorií, pak tím ale současně zpomalíte svůj metabolismus, takže se budete cítit hodně unavení. Důsledkem takového týdenního hladovění by bylo jenom to, že příští týden, až se přestanete omezovat, zase shozené kilo naberete zpět a dost možná i něco navíc.

Jak zhubnout za týden?

Takže, jak sami vidíte, za týden se nedá moc zhubnout. Tedy pokud se bavíme o hubnutí ve smyslu spalování tělesného tuku. Maximální rychlost spalování tuků, by za týden měla být cca 0,5 kilo. Při takovém hubnutí za týden, nebudete hladovět a vaše váha se bude snižovat postupně. Na zhubnutí ale budete potřebovat víc času.

Za týden ale se svou postavou můžete udělat mnohem víc. Už za týden se dá udělat několik změn, které budou vidět už za krátkou dobu. Jen to nebude hubnutí ve smyslu, že byste se zbavovali nadbytečného tuku.

Jak zhubnout za týden – co jíst

Už jsme napsali, že drastickým omezováním kalorií, za týden moc nezhubnete. Pokud ale potřebujete rychle něco udělat se svou postavou, pak byste určitě měli něco udělat s tím, co jíte.

Zkuste omezit bílé pečivo a další potraviny z bílé mouky. Namísto toho do jídelníčku zařaďte pečivo z celozrnné mouky, více zeleniny a kvalitních bílkovin. To je jedena ze změn v jídelníčku, kterou byste si měli udržet co nejdéle, je to zaručený způsob, jak začít hubnout.

Jak zhubnout za týden – zbavte se nadbytečné vody v těle

Na tom, jak vypadáte, se hodně podílí množství vody, které vaše tělo zadržuje. Pokud omezíte množství vody v těle, budete vypadat štíhlejší, i když se tím nezbavíte žádného tuku. Spolehlivou metodou, jak se zbavit přebytečné vody je zlepšení pitného režimu.

Asi to zní zvláště. Říkáme, že se máte zbavit vody tím, že jí bude hodně pít. Ale ono to funguje. Množství vody v těle se řídí mimo jiné tím, kolik máte v těle soli. Pokud je jí hodně, máte i hodně nadbytečné vody. Tím, že budete ve zvýšené míře pít, tak přebytečnou sůl odplavíte a tím klesne i celkové množství zadržované vody.

Je to spolehlivý trik, díky kterému se vaše váha už za týden může snížit i o 3 kila dolů.

Jak zhubnout za týden – vyzkoušejte stahovací prádlo

Tohle opět není o tom, že byste doopravdy zhubli. Ale pomůže vám to vypadat štíhleji. Díky stahovacímu prádlu si pak na sebe můžete vzít i šaty, do kterých byste se jinak nevešli.

Jak zhubnout za týden – zajděte si do sauny nebo na masáž

Sauna je ideální prostředek na hubnutí. Opravdu to funguje. Pokud se půjdete pořádně vypotit do sauny, zbavíte své tělo nahromaděných škodlivin a přebytečné vody. Navíc si v sauně odpočinete a zrelaxujete se. I to napomáhá tomu, jak vypadáte. Podobně funguje i masáž. Správně provedená masáž vás zbaví nateklých nohou nebo pomůže i při celulitidě.

Ostatní čtenáři si prohlédli: