Jak hubnout rychlostí 0,5 kila za den

<span>Na to, abyste zhubnuli 0,5 kila za den, museli byste svůj kalorický příjem snížit o 3500 kalorií (kcal). A to pro většinu lidí není možné.</span> Na to, abyste zhubnuli 0,5 kila za den, museli byste svůj kalorický příjem snížit o 3500 kalorií (kcal). A to pro většinu lidí není možné.

Snažit se zhubnout může být dlouhý a frustrující proces. Abyste hubnuli zdravě a trvale udržitelně, neměli byste se snažit hubnout rychleji než přibližně 0,5 – 1 kilo za týden. Většina lékařů doporučuje, aby se maximální rychlost hubnutí pohybovala v rozmezí 0,25 – 1 kilo týdně. To, jakou rychlostí je vhodné hubnout, se odvíjí od toho, kolik vážíte na začátku svého hubnutí. Je pochopitelné, že jiná rychlost hubnutí bude u někoho, kdo váží 100 a více kilo. A jiná rychlost hubnutí bude u někoho, kdo má jen pár kilo nadváhu.

Jak zhubnout rychle pár kilo?

Zhubnout je ale možné i o několik kilo, jen za pár dní. V tomto případě se ale nejedná o opravdové hubnutí. Můžete poměrně snadno, během několika dní, snížit svoji váhu o 3 – 5 kilo. A to jen tím, že upravíte svůj pitný režim. Takové „hubnutí“ má ale jen krátkodobý efekt. A určitě při něm doopravdy nehubnete, nezbavíte se přebytečného tuku.

Jak zhubnout 0,5 kila za den

I když je doporučená rychlost hubnutí jen 0,5 – 1 kilo za týden, můžete se pokusit snížit svou váhu rychleji. Je možné hubnout i rychlostí až 0,5 kila za den. Je ale nutné počítat s tím, že takto rychlý úbytek váhy nemusí mít trvalý charakter.

Zhubnout o 0,5 kila za den, můžete jedině díky kombinaci striktní redukční diety a cvičení.  V následujících odstavcích se podíváme na to, jak postupovat, abyste začali hubnout.

Omezte nadměrný příjem soli

Při nadměrném příjmu soli má vaše tělo tendenci zadržovat vodu. A voda navíc, znamená kila navíc. Takže pokud mezi vaše oblíbené pochoutky patří například slané brambůrky, tyčinky nebo arašídy, znamená to jednak zbytečné kalorie, které se ukládají do vašich tukových zásob. Současně to ale znamená i nárůst váhy spojený s nadměrným zadržováním vody v organismu.

Pro rychlé hubnutí byste tedy měli omezit potraviny a nápoje s vysokým obsahem sodíku. Tedy omezit konzumaci slaných jídel a slaných pochoutek. Také byste měli omezit i konzumaci nápojů s vysokým obsahem sodíku (například některé druhy minerálek nebo různých sportovních nápojů – izodrinky).

Také je vhodné jíst více potravin obsahujících draslík – například banány, rajčata a jiné potraviny.

Zlepšete svůj pitný režim

I když to může znít paradoxně, tak tím, že začnete více pít, omezíte množství zadržované vody v těle. To je možné především díky tomu, že budete pít čistou, pramenitou vodu. Většina dospělých by měla vypít denně cca 2,5 litru tekutin.

Jak rychle zhubnout? Zahajte nízkokalorickou dietu

Chcete-li rychle ztratit nadbytečný tuk, musíte výrazně snížit počet kalorií, které každý den přijmete v potravě. Většina nízkokalorických diet zahrnuje omezení denního kalorického příjmu na maximálně 800 – 1500 kalorií (kcal). Jedná se o poměrně intenzivní dietu, která není zcela vhodná pro každého. Také se rozhodně nejedná, o trvale udržitelnou formu stravování. Konzumace takto malého počtu kalorií je pro většinu lidí z dlouhodobého hlediska nezdravá.

Spočítejte si kalorie

V průměru má mít většina dospělých žen denní kalorický příjem přibližně 2000 kalorií (kcal). U mužů se pak obvyklá průměrná hodnota denního kalorického příjmu udává na cca 2500 kalorií (kcal). Konkrétní hodnota kalorického příjmu je ale závislá na vašem věku, zdravotním stavu, nebo na tom, jak náročné máte zaměstnání a koníčky.

Před tím, než začnete hubnout, je vhodné si alespoň orientačně spočítat, jaký je váš kalorický výdej, a jaký by tedy měl být váš maximální kalorický příjem.

K hubnutí o 0,5 kila za den jen dieta nestačí

Na to, abyste zhubnuli 0,5 kila za den, museli byste svůj kalorický příjem snížit o 3500 kalorií (kcal). A to pro většinu lidí není možné. Pokud máte průměrný kalorický příjem (tj. cca 2000 – 2500 kcal za den), tak i kdybyste nejedli vůbec nic, pořád to nebude odpovídat požadovanému snížení kalorického příjmu. Půl kila tělesného tuku odpovídá přibližně 3500 kcal. A vy byste určitě neměli úplně hladovět.

Řešením tohoto je, že zvýšíte svůj kalorický výdej. Na spalování kalorií je nejvhodnější kardio cvičení. Tedy cvičení s vhodnou úrovní zátěže, při kterém dochází ke spalování tuků. Při příliš nízké intenzitě cvičení se tuky nespalují. Při příliš vysoké úrovni zátěže, se ale tuky již také nespalují (nebo jen minimálně).

Na to, abyste zhubnuli rychlostí 0,5 kila za týden, byste měli denně alespoň 1,5 hodiny cvičit

Ostatní čtenáři si prohlédli:

Diskuse: Jak hubnout rychlostí 0,5 kila za den

Zapojte se do diskuse:

Jsme velmi rádi, že jste se rozhodli zapojit do naší diskuse. Mějte prosím na paměti, že všechny komentáře v diskusi podléhají kontrole a schválení administrátorem. Váš komentář se tedy zobrazí až s menším zpožděním. O zveřejnění nebo zamítnutí, a o reakcích na váš komentář Vás budeme informovat na zadanou emailovou adresu. Všechny komentáře, které nejsou v souladu se zákony ČR a obecně s dobrými mravy budou zamítnuty. Přejeme Vám zajímavou a inspirativní výměnu názorů.

Zvolte si svůj obrázek:

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar