5 tipů jak zhubnout břicho bez cvičení a bez diety

<span>Existuje způsob, jak zhubnout břicho i bez namáhavého cvičení. Nebo bez toho, že byste museli počítat každou kalorii, kterou sníte. Nevěříte tomu? Ono to opravdu funguje. A je to přitom poměrně jednoduché.</span> Existuje způsob, jak zhubnout břicho i bez namáhavého cvičení. Nebo bez toho, že byste museli počítat každou kalorii, kterou sníte. Nevěříte tomu? Ono to opravdu funguje. A je to přitom poměrně jednoduché.

Nebaví vás cvičení nebo neustálé zkoušení nových a nových diet? Chtěli byste zhubnout břicho a nevíte si rady, jak na to? Připravili jsme pro vás několik zaručených tipů, jak zhubnout břicho i bez cvičení a bez nějaké drastické diety.

Jak zhubnout břicho bez cvičení a bez diety

Hodně žen (ale i mužů), se trápí mnoho hodin v posilovně/fitness centru nebo při jiných namáhavých fyzických aktivitách. Zkouší různé diety, různé zaručené návody a recepty, jak zhubnout (nejenom) břicho, a nic z toho nefunguje.

Existuje ale způsob, jak zhubnout břicho i bez namáhavého cvičení. Nebo bez toho, že byste museli počítat každou kalorii, kterou sníte. Nevěříte tomu? Ono to opravdu funguje. A je to přitom poměrně jednoduché.

Tip 1: Jak zhubnout břicho bez cvičení a diety = méně soli

Je spolehlivě prokázáno, že v potravě přijmeme mnohem více soli, než naše tělo doopravdy potřebuje. Je to dáno tím, že sůl se v potravinářském průmyslu používá jako konzervant.

Díky tomu, že značná část našeho jídelníčku je založena na „průmyslově“ vyráběných potravinách, přijmeme každý den minimálně dvojnásobek či trojnásobek doporučené denní dávky soli.

Hodně „nebezpečné“ jsou také potraviny typu „fast-food“. Nebo různé pochoutky konzumované při večerním posezení u televize či někde na party.

Nadměrný příjem soli vede k tomu, že se v těle zadržuje mnohem více vody. Sůl, ve větším množství, je pro naše tělo vlastně „jed“. Narušuje vnitřní rovnováhu, která je nastavena na určitou vyrovnanou hladinu sodíku. Aby to tělo kompenzovalo, zadržuje více vody (aby sůl „naředilo“).

Pokud omezíte množství soli, sníží se i množství nadbytečně zadržované vody a na vašem vzhledu se to spolehlivě projeví.

Tip 2: Jak zhubnout břicho bez cvičení a diety = zapomeňte na žvýkačky

Mnoho lidí má ve zvyku v průběhu dne žvýkat žvýkačky. Někdo to dělá, aby zahnal hlad. Jiný zase, aby si po jídle „vyčistil“ zuby. Někdo jiný zase zkouší přestat kouřit a používá nikotinové žvýkačky. Na důvodu nezáleží.

Při žvýkání polykáme zvýšené množství vzduchu, což pak vede k nafouknutějšímu břichu. Navíc také většina žvýkaček obsahuje sorbitol. A ten přispívá k fermentaci ve střevech, tedy k větší produkci střevních plynů. Díky tomu jste pak více nafouknutí a máte větší břicho.

Tip 3: Jak zhubnout břicho bez cvičení a diety = choďte pěšky

Je spolehlivě prokázáno, že pravidelný pohyb napomáhá hubnutí. Při hubnutí ale nejde o to, kolik uběhnete kilometrů, nebo jak těžké činky budete používat v posilovně.

Při snaze o hubnutí nedokážete ovlivnit, kde budete hubnout. Neexistuje žádné cvičení, díky kterému byste hubnuli jenom na břiše, na stehnech nebo třeba na zadku.

Mnohem efektivnější metoda, jak zhubnout břicho, je dostatečné množství přirozeného pohybu. A jedním z nejpřirozenějších pohybů je právě chůze.

Každý den můžete udělat spoustu kroků navíc. Nemusíte jezdit výtahem, ale můžete jít pěšky. Nemusíte všude jezdit autem, autobusem, tramvají nebo jiným dopravním prostředkem. Raději věnujte 20 – 30 minut procházce.

Pokud budete každý den hodně chodit, tak tím pro své hubnutí uděláte mnohem víc, než když si 3x týdně půjdete na hodinu zaběhat.

Tip 4: Jak zhubnout břicho bez cvičení a diety = nestresujte se

Při stresu produkuje tělo celou řadu hormonů. Některé z nich pak mají za úkol to, aby tělu získaly dostatek energie na „útěk“ nebo „boj“, což je přirozená pravěká reakce na stres.

Lidé, kteří jsou ve stresu, pak mají mnohem větší potřebu jíst, i když objektivně nemají žádnou příčinu pro zvýšený přísun kalorií.

Snažte se tedy být v klidu, zbytečně se nestresovat (velké množství stresu si děláme jen mi sami sobě).

Hodně napomáhá i dostatečný a kvalitní spánek. Ten značně pomůže pro snížení množství stresu ve vašem životě

Tip 5: Jak zhubnout břicho bez cvičení a diety = jezte rozumně

Opravdu nemá smysl, abyste se trápili nějakou nesmyslnou dietou. Abyste počítali každou kalorii, kterou sníte.

Předpokládáme, že obecné zásady zdravé stravy zná asi každý. Stačí tedy jen používat zdravý rozum.

Jezte přiměřené množství zeleniny, omezte pečivo a další výrobky z bílé mouky. Nepřehánějte to s cukrem (jako jsou například zbytečné cukry ve slazených limonádách).

To, že si občas dáte něco nezdravého, přece vůbec ničemu nevadí. Pokud budete jíst alespoň trochu zdravě (rozumně), nebudete se přejídat, pak na hubnutí nepotřebujete žádnou speciální dietu.

Jak úspěšně a doopravdy zhubnout?

Neříkáme, že díky těmto 5 jednoduchým tipům zhubnete břicho bez cvičení a bez diety za pár dní.

Často ale pro úspěšné zhubnutí (nejenom břicha) stačí poměrně málo. Někdy je neúspěch při hubnutí způsobený tím, že se zbytečně moc snažíte. Nic se nemá přehánět. Ani při hubnutí. Pokud se budete zbytečně stresovat nad tím, co jíte, nebo nad tím, že jste včera museli vynechat pravidelné cvičení, tak tím určitě nezhubnete.

Ostatní čtenáři si prohlédli:

Diskuse: 5 tipů jak zhubnout břicho bez cvičení a bez diety

Zapojte se do diskuse:

Jsme velmi rádi, že jste se rozhodli zapojit do naší diskuse. Mějte prosím na paměti, že všechny komentáře v diskusi podléhají kontrole a schválení administrátorem. Váš komentář se tedy zobrazí až s menším zpožděním. O zveřejnění nebo zamítnutí, a o reakcích na váš komentář Vás budeme informovat na zadanou emailovou adresu. Všechny komentáře, které nejsou v souladu se zákony ČR a obecně s dobrými mravy budou zamítnuty. Přejeme Vám zajímavou a inspirativní výměnu názorů.

Zvolte si svůj obrázek:

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar