Jak zhubnout o 10 kilo za 3 měsíce – moje osobní zkušenost

<span>V nedávné době se mi povedlo zhubnout o 10 kilo za 3 měsíce a ani jsem se moc nemusel snažit. Rozhodně jsem se nesnažil o nějakou dietu nebo pravidelné cvičení. A stejně to fungovalo.</span> V nedávné době se mi povedlo zhubnout o 10 kilo za 3 měsíce a ani jsem se moc nemusel snažit. Rozhodně jsem se nesnažil o nějakou dietu nebo pravidelné cvičení. A stejně to fungovalo.

Rád bych s vámi podělil o svoji osobní zkušenost z hubnutí. V nedávné době se mi povedlo zhubnout o 10 kilo za 3 měsíce a ani jsem se moc nemusel snažit. Hubnutí jsem moc neplánoval a ono to tak nějak fungovalo samo od sebe. Třeba se to někomu bude hodit, jako návod, jak začít hubnout.

Měl jsem pár kilo navíc a nedařilo se mi zhubnout

Bylo to už několik roků, co jsem si uvědomoval, že mi vyrostl slušný“ pivní pupek (byť tedy pivo zrovna moc nepiju), a já se ho pořád nemohl zbavit. Žena mi doma neustále „jemně“ naznačovala, že bych s tím měl něco začít dělat.

Párkrát jsem to zkoušel, ale asi jsem na to šel špatně. Zkoušel jsem začít běhat, ale vydrželo mi to asi jen 4 měsíce, pak do toho přišla nějaká nemoc, starosti v práci a běhání vyšumělo do ztracena. Na nějaké diety a další „opičárny“ okolo hubnutí mě fakt neužije, takže jsem to moc neřešil.

Jak jsem začal hubnout o 10 kilo za 3 měsíce

Hubnout jsem začal, aniž bych se o to prvoplánově snažil. Vlastně jsem si to uvědomil až zpětně. V mém životě se sešlo několik změn, díky kterým se mi trochu změnil životní styl, režim dne a další věci.

Začal jsem více chodit – 10 tisíc korků denně a více

Změnil jsem práci. V té původní jsem asi většinu dne trávil sezením u počítače. V nové práci jsem se mnohem více musel hýbat. Hodně jsem se toho nachodil. Už před tím jsem si pořídil „chytrý“ náramek, který měří kroky a další věci. Moc pravidelně jsem ho nesledoval (měl jsem ho spíše jen místo hodinek a na zobrazování notifikací z telefonu).

Když jsem se ale po nějaké době díval na to, kolik nachodím kroků, tak jsem si všiml, že jsem se začal mnohem více hýbat. Postupně mi to narostlo na skoro dvojnásobek. Před změnou práce jsem měl průměrně tak 6 tisíc kroků za den (tedy kolem 40 tisíc za týden).

Po změně zaměstnání to vyrostlo. A dlouhodobý průměr byl přes 10 tisíc kroků. Blížilo se to spíše k 15 tisícům kroků za den (byť tam byly různé výkyvy). Každopádně jsem teď v průměru každý týden urazil přes 80 tisíc kroků.

Začal jsem trochu jinak jíst – změnil jsem jídelníček

Ne, rozhodně jsem se nesnažil o nějakou dietu. Ale zkusil jsem trochu změnit svůj přístup k jídlu. Začal jsem jíst pravidelně 3xdenně.

Vím, že spousta návodů na hubnutí doporučuje jíst třeba i 5x za den. Pro mě byla ale změna už jen to dodržování 3 jídel za den. Před změnou práce jsem často vynechával snídani. Jindy zase nebyl čas na oběd.

Pak mě ale trochu zlobil i žaludek a já si trochu víc začal hlídat co jím a vše okolo.

Nepřijde mi, že bych nějak zásadně omezoval přísun kalorií, rozhodně jsem to nesledoval. Je ale pravda, že když jsem se ráno nasnídal, tak jsem pak kolem oběda neměl tak strašný hlad, jako když jsem byl bez snídaně. Nebo jsem se nepřejídal tolik večer po práci, jako když jsem vynechal oběd.

Začal jsem jíst více zeleniny

Neplánoval jsem to s vidinou toho, že zhubnu. V nové práci jsem si zvykl chodit s kolegy na oběd do vegetariánské restaurace. Přiznám se, že dřív jsem měl vůči tomu docela předsudky. Tam mi to ale nějak začalo chutnat. A já zjistit, že najednou jím více zeleniny, než kdy před tím.

Vegetarián se ze mě rozhodně nestal. Pořád si dám rád biftek nebo i smažený řízek. Jen je to teď mnohem méně často. Řekl bych, že maso mám tak maximálně 2x za týden. Většinou jen víkendu, doma s rodinou. Někdy ani to ne.

Hodně jsem omezil sladké

Omezit sladké byla plánovaná aktivita. Chtěla jsem zkusit, jestli to něčemu pomůže. Takže jsem přestal pít sladké limonády. Dřív jsem za den vypil běžně 1 litr kofoly/Coca-Coly apod. Začal jsem přes den pít striktně jen vodu.

Na začátku to nebylo úplně ono, a docela mě to iritovalo. Ale bral jsem to trochu jako výzvu. Řekl jsem si, že se nebudu snažit hubnout, ale udělám alespoň tuhle jednu malou změnu a toho jsem se držel. Takže jsem si postupně zvyknul na to pití vody. A když jsem si nedávno dával nějakou sladkou limonádu, tak už mi to moc nechutnalo, Bylo to hrozně sladké.

Postupně se k tomu ale přidaly i další věci. Dřív jsem si občas dával různé sladkosti. Čokoláda, sušenky, občas nějaký zákusek. Tohle všechno postupně zmizelo. Ale bez nějakého velkého nucení. Nezakazoval jsem si to. Když jsem dostal chuť na něco sladkého, tak jsem si vzal kousek čokolády. Moc jsem to nehrotil. Ale ta chuť na sladké postupně slábla a dnes už je to spíše jen výjimečně.

Jak jsem zhubnul o 10 kilo za 3 měsíce

Zpočátku jsem vlastně ani nevěděl o tom, že jsem začal hubnout. Jak jsem psal, nesnažil jsem se cíleně zhubnout. Neměl jsem v plánu zhubnout o 10 kilo za 3 měsíce. Nesnažil jsem se o to. Všiml jsem si toho, když mi začaly být „podezřele“ volné kalhoty. Tak jsem se začal pravidelně vážit a zjistil jsem, že hubnu skoro o 1 kilo za týden.

To hubnutí se pak postupně zpomalovalo, až se mi váha ustálila na tom, co vážím teď. Občas tam jsou menší výkyvy, ale váha už moc neklesá ani neroste. Těch 10 kilo dolů je docela fajn. Rozhodně se teď cítím o dost lépe.

Ostatní čtenáři si prohlédli:

Diskuse: Jak zhubnout o 10 kilo za 3 měsíce – moje osobní zkušenost

Zapojte se do diskuse:

Jsme velmi rádi, že jste se rozhodli zapojit do naší diskuse. Mějte prosím na paměti, že všechny komentáře v diskusi podléhají kontrole a schválení administrátorem. Váš komentář se tedy zobrazí až s menším zpožděním. O zveřejnění nebo zamítnutí, a o reakcích na váš komentář Vás budeme informovat na zadanou emailovou adresu. Všechny komentáře, které nejsou v souladu se zákony ČR a obecně s dobrými mravy budou zamítnuty. Přejeme Vám zajímavou a inspirativní výměnu názorů.

Zvolte si svůj obrázek:

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar