10 tipů jak zhubnout stehna a zadek – cviky a dieta

<span>Pokud chcete zhubnout stehna a zadek, musíte změnit jídelníček a začít se více hýbat. Na zhubnutí stehen a zadku nejlépe fungují klasické dřepy (nebo jejich varianty). Při hubnutí byste se neměli vzdávat. Důležitá je vytrvalost.</span> Pokud chcete zhubnout stehna a zadek, musíte změnit jídelníček a začít se více hýbat. Na zhubnutí stehen a zadku nejlépe fungují klasické dřepy (nebo jejich varianty). Při hubnutí byste se neměli vzdávat. Důležitá je vytrvalost.

Stehna a zadek, patří bezesporu mezi hlavní partie, o které se při hubnutí zajímáme nejvíce. Více nás při hubnutí zajímá, snad asi jen vzhled našeho břicha. Na druhém místě bychom pak u většiny žen a u nemalé části mužů, našli právě stehna a zadek. V tomto článku se podíváme na několik osvědčených tipů, jak zhubnout stehna a zadek. Co jíst a jak cvičit.

1 tip jak zhubnout stehna a zadek – základní pravidlo pro hubnutí

Neexistuje žádná dieta, díky které by se dalo hubnout jenom na stehnech nebo na zadku. To, co jíme, je důležité. Bez vhodných změn v jídelníčku, se zhubnout nedá. Není ale žádná dieta, díky které by se dalo hubnout jenom na zadku, na stehnech nebo na břiše.

To samé platí i pro cvičení. Cvičení je důležité. Zvláště u takových tělesných partií, které zahrnují velké svalové skupiny, jako jsou stehna a zadek. Žádné cvičení vám ale nezajistí spalování přebytečného tuku na zadku nebo na stehnech.

Cvičení na zadek a stehna, je důležité pro tvarování, formování vzhledu. Na samotné spalování tuků ale nemá vliv to, jestli cvičíte na zadek, běháte, jezdíte na kole nebo plavete.

2 tip jak zhubnout stehna a zadek – dieta a jídelníček

Tak, jako při každém hubnutí, i zde platí, že je důležité to, co jíme. Už jsme si řekli, že neexistuje žádná speciální dieta na zhubnutí zadku nebo stehen. Přesto bychom se ale měli zamyslet nad tím, co jíme. Při hubnutí je velmi vhodná revize jídelníčku. Měli byste se podívat na to, jestli nejíte zbytečně moc kalorií. A také na to, o jaké kalorie se jedná.

Základem pro každý jídelníček při hubnutí musí být vyvážený poměr bílkovin, sacharidů a zdravých tuků. Alespoň jedna třetina našeho jídelníčku by měla být zelenina. Na dietním jídelníčku by pak mělo být jen minimum potravin na bázi bílé mouky. Důležité jsou bílkoviny, protože z nich dokáže získávat tělo energii.

3 tip jak zhubnout stehna a zadek – pitný režim

Při hubnutí je důležité nejenom to, co jíme, ale i to co pijeme. Kvalitní pitný režim je určitě základem pro úspěšné zhubnutí. Rozhodně bychom neměli pít slazené limonády nebo ovocné nápoje s přidaným cukrem. V mnoha případech se jedná o opravdové kalorické bomby, které obsahují i několik desítek kostek cukru, na půl litru nápoje.

Nejenom při hubnutí platí, že bychom měli pít především vodu, doplněnou případně o různé čaje. Při hubnutí také není dobré pít větší množství alkoholu. Ten jednak obsahuje sám o sobě poměrně hodně kalorií a současně i výrazně zvyšuje chuť na jídlo.

4 tip jak zhubnout stehna a zadek – cvičení na spalování tuků

Při hubnutí stehen a zadku, bychom se měli zaměřit na dvě různé skupiny cviků (cvičení). Ta první skupina by měla být zaměřena na spalování tuků. S tím nám pomůže v zásadě jakýkoliv pohyb, při kterém se spalují tuky.

Ke spalování tuků začíná docházet až po určité době, od začátku cvičení. Pro spalování tuků je tedy potřeba cvičit (hýbat se), ideálně 1 hodinu v kuse, alespoň 3x týdně (lepší je 5x týdně).

Nejefektivnější spalování tuků, je při tepové frekvenci v rozmezí 60 – 70% tepového maxima. To je taková zátěž, při které jsme jen mírně zadýchaní a jen lehce zpocení. Je v zásadě jedno, jestli se budeme věnovat rychlé chůzi, běhání, jízdě na kole, nebo jinému pohybu.

5 tip jak zhubnout stehna a zadek – formování stehen a zadku

Kromě cvičení na spalování tuků, pak potřebujeme provádět i cviky na formování stehen a zadku. Na stehna a zadek úplně nejlépe fungují „staré dobré“ dřepy. Ty mají několik různých variant. Dají se bez problémů provádět i doma.

Pokud chcete mít hezký zadek a stehna, měli byste do svého programu zařadit cviky na formování těchto tělesných partií. Alespoň 3x týdně, 20 minut provádět posilovací cviky na stehna a zadek.

6 tip jak zhubnout stehna a zadek – chození do schodů

Při hubnutí vám může hodně pomoci už jen to, že budete hodně chodit. Chůze je velmi efektivní způsob, jak začít hubnout i pro ty, kdo se nemohou věnovat nějakému náročnějšímu cvičení. Na stehna a zadek, pak úplně nejlépe funguje chození do schodů.

7 tip jak zhubnout stehna a zadek – stres a hormony

Stres je zabijákem hubnutí. Ve stresových situacích naše tělo uvolňuje hormony, které jako vedlejší efekt, způsobují zvyšování chuti na jídlo. Řada z nás tak na stresové situace reaguje přejídáním.

Nadměrné množství stresu, které může být vyvoláno třeba už jen tím, že málo spíte, je spolehlivý způsob, jak ztloustnout. Snažte se tedy omezit množství stresu. Hodně pomáhá už jen pravidelný a dostatečný spánek.

8 tip jak zhubnout stehna a zadek – plánujte si hubnutí

Při hubnutí je důležité plánování. Nestačí mít představu, že zhubnete 5 nebo 10 kilo za měsíc. Musíte si udělat konkrétní plán. Například, že každý týden zhubnete o 0,5 – 1 kilo. Naplánovat si cvičení. A alespoň rámcově si plánovat i jídelníček.

9 tip jak zhubnout stehna a zadek – pozor na motivaci

Motivace, je u hubnutí dvousečná zbraň. Někdy, zvláštně na začátku hubnutí, může být motivace až příliš velká. Takže se pak s velkým nadšením vrháme na cvičení nebo experimentování s dietami. Tato počáteční přemotivovanost, ale rychle vyprchá. A pak hrozí opačný extrém. A to je ztráta motivace.

Při hubnutí je asi nejdůležitější vytrvalost. Pokud chcete zhubnout, udělejte si plán na 3 měsíce (nebo na půl roku), a ten pak dodržujte. Nevzdávejte to, i když se výsledky hned nedostaví. Je důležité vytrvat a nevzdávat se.

10 tip jak zhubnout stehna a zadek – změna životního stylu

Při hubnutí hodně pomáhá, pokud to nebudete vnímat jako nějakou otravnou aktivitu, kterou „musíte“ dělat. To, že změníte jídelníček, začnete se více hýbat, spíše vnímejte jako změnu životního stylu. Jako něco, co vás posouvá někam dál. Měli byste to dělat hlavně pro sebe a ne pro ostatní.

Ostatní čtenáři si prohlédli:

Diskuse: 10 tipů jak zhubnout stehna a zadek – cviky a dieta

Zapojte se do diskuse:

Jsme velmi rádi, že jste se rozhodli zapojit do naší diskuse. Mějte prosím na paměti, že všechny komentáře v diskusi podléhají kontrole a schválení administrátorem. Váš komentář se tedy zobrazí až s menším zpožděním. O zveřejnění nebo zamítnutí, a o reakcích na váš komentář Vás budeme informovat na zadanou emailovou adresu. Všechny komentáře, které nejsou v souladu se zákony ČR a obecně s dobrými mravy budou zamítnuty. Přejeme Vám zajímavou a inspirativní výměnu názorů.

Zvolte si svůj obrázek:

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar