Jak zhubnout břicho do plavek před dovolenou? Jenom cvičení nepomůže!

<span>Zhubnout břicho do plavek před dovolenou, nemusí být až tak složité. Posilováním břišních svalů, nebo přísnou redukční dietou, ale břicho nezhubnete. Je nutné zvolit vhodný jídelníček a správné cviční. Zhubnout břicho do plavek, také není záležitost několika dní, před začátkem dovolené.</span> Zhubnout břicho do plavek před dovolenou, nemusí být až tak složité. Posilováním břišních svalů, nebo přísnou redukční dietou, ale břicho nezhubnete. Je nutné zvolit vhodný jídelníček a správné cviční. Zhubnout břicho do plavek, také není záležitost několika dní, před začátkem dovolené.

Před letní dovolenou, někde v plavkách na pláži, by si řada žen, přála mít hezké, ploché a štíhlé břicho. Pánům by se asi nejvíc líbil „six-pack“, neboli „pekáč buchet“, z vyrýsovaných břišních svalů.

Snažit se začít hubnout břicho, jen pár dní před dovolenou, je ale ztráta času. Takto rychle, hubnutí nefunguje. A už vůbec ne hubnutí na břiše.

Také představa, že pro štíhlé a ploché břicho, stačí udělat 10 000 sedů a lehů (nebo jiných cviků na břicho), je mylná. Cvičení na břicho je dobré, ale zhubnout pomůže jen v omezené míře (ve smyslu redukce tuku v oblasti břicha).

Jak zcela určitě nezhubnete břicho před dovolenou …

Na zhubnutí břicha (nebo kterékoliv jiné partie), vám zcela určitě nepomůže nějaká hladovka.

Krátkodobý půst, může být sice prospěšný (nejenom při hubnutí). Hladovění, jako metoda redukce váhy, je zcela nevhodné.

Zhubnout břicho do plavek, jen s pomocí cvičení na břicho, je také nereálné.

Usilovným prováděním cviků, při kterých se posilují břišní svaly, sice můžete dosáhnout zpevnění břicha, nebo i zvýšení množství svalové hmoty v této oblasti. To ale určitě není záležitost jen pár dní.

A cvičením na břicho nijak neovlivníte množství tuku na břiše (ani neovlivníte množství vnitřního tuku v břišní dutině).

Pro opravdové hubnutí, nepomáhají ani různé pochybné triky, které sází na odvodnění organismu. Je pravda, že je poměrně snadno možné, snížit celkovou váhu, i několik kilo, jen během dvou nebo tří dnů. S hubnutím to ale nemá nic společného.

Při cvičení neovlivníte, kde se spaluje tuk

Při cvičení je jedno, jestli posilujete břišní svaly, chodíte běhat, nebo jezdit na kole. Na hubnutí to má „zhruba“ stejný vliv. Provádění cviků na břicho rozhodně neznamená, že by se tím spaloval tuk v oblasti břicha.

Ukládání tuku, v místě různých tělesných partií, se řídí tím, jestli jste muže nebo žena. Ovlivňují to i geny (typ postavy, rychlost a typ metabolismu, atd.). Ovlivňují to i hormony. U žen může mít velký vliv i věk, prodělané těhotenství, fáze měsíčního cyklu, apod.

To, kde se na těle hromadí tuk, je dáno i složením jídelníčku (velký vliv u vnitřního tuku v břišní dutině). Nebo to může být důsledkem zdravotního stavu (různé nemoci, mají různě významný vliv na metabolismus tukové tkáně).

Stejně tak, jako si tělo samo řídí, kam bude ukládat tuk (na základě mnoha různých faktorů), tak si tělo samo řídí, i kde se bude tuková tkáň spalovat.

Není možné tělu jednoduše říci, aby „přednostně“ spalovalo tukovou tkáň na břiše, na zadku, nebo na bocích. Takto hubnutí opravdu nefunguje.

Jídelníček pro hubnutí břicha (nejenom do plavek před dovolenou)

Základem úspěšného hubnutí, je přiměřené množství pohybu a vhodný jídelníček. Zapomeňte na počítání kalorií, nebo na jednostranně zaměřené diety. Pro hubnutí nejsou kalorie až tak důležité.

Je sice pravda, že mírný kalorický deficit, může hubnutí jenom urychlit. Pokud ale nehodláte dodržovat nějaký striktní jídelníček, podle přesných tabulek, tak stejně neste schopni, uhlídat každou kalorii.

Mnohem lepší volbou pro hubnutí, je vsadit na rozumný (racionální) jídelníček. Ten by měl zahrnovat rozumnou skladbu bílkovin, zdravých tuků a sacharidů.

Na rozumném jídelníčku nesmí chybět zelenina, celozrnné potraviny, kvalitní bílkoviny, zdravé tuky (nejméně polovina z nich rostlinného původu), ryby nebo jiné mořské plody, semínka, ořechy, luštěniny.

Pokud se budete stravovat rozumně, a pokud se nebudete zbytečně přejídat (nebo nebudete naopak zbytečně hladovět), pak pro úspěšné hubnutí (nejenom na břiše) uděláte podstatně více, než při nějaké přehnaně přísné redukční dietě.

Cvičení na hubnutí břicha (nejenom do plavek před dovolenou)

Úspěšné hubnutí, současně není možné, bez přiměřeného množství pohybu. Vhodným pohybem při hubnutí, je nějaká vytrvalostí (aerobní) aktivita. Jako je například rychlá chůze, jízda na kole, plavání, tanec, apod.

Běhání je pro hubnutí také dobré – nehodí se ale pro všechny. Pokud někdo spíše nesportuje, pak by určitě neměl začínat hubnout tím, že hned bude zkoušet běhat (běh poměrně výrazně zatěžuje klouby, a pokud na to tělo není zvyklé, tak to může vést k různým zdravotním komplikacím).

Pro efektivní hubnutí, ale nestačí jen rychlá chůze nebo jízda na kole. Aerobní aktivity, by měly být doplněny i náročnějším, silovým cvičením. Při posilování, byste se měli zaměřit na komplexní posílení celého těla.

Velmi důležité je zaměřit se na střed těla (tzv. „core“ – hluboký stabilizační systém). Posílení této oblasti, je důležité pro správné držení těla (pokud vás často bolí vás záda = tady začněte). A také je to výchozí bod, pro všechny další cviky a cvičení. Zpevněný/silní core, potřebujete skoro při každém cvičení (ve výsledku i při tom cvičení na břicho).

Silové cvičení, má pro hubnutí hned několikanásobný efekt. Jednak při něm spálíte nějaké kalorie. Nejenom při samotném cvičení, ale i následně, po cvičení (pospalovací efekt, regenerace namožených svalů). Zvýší se vám množství svalové tkáně (vzroste bazální metabolismus).

Deset minut náročnějšího silového cvičení, je ekvivalentem 30 minut intenzivnější pohybové aktivity. Při hubnutí, je vhodné kombinovat oba typy pohybu/cvičení.

Ostatní čtenáři si prohlédli:

Diskuse: Jak zhubnout břicho do plavek před dovolenou? Jenom cvičení nepomůže!

Zapojte se do diskuse:

Jsme velmi rádi, že jste se rozhodli zapojit do naší diskuse. Mějte prosím na paměti, že všechny komentáře v diskusi podléhají kontrole a schválení administrátorem. Váš komentář se tedy zobrazí až s menším zpožděním. O zveřejnění nebo zamítnutí, a o reakcích na váš komentář Vás budeme informovat na zadanou emailovou adresu. Všechny komentáře, které nejsou v souladu se zákony ČR a obecně s dobrými mravy budou zamítnuty. Přejeme Vám zajímavou a inspirativní výměnu názorů.

Zvolte si svůj obrázek:

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar