Hubnutí do plavek: Jak zhubnout bez diety před letní dovolenou?

<span>Pro úspěšné hubnutí, je dobré mírně omezit příjem kalorií (žádné hladovění), a více pohybu. Pro hubnutí do plavek před dovolenou, je dobré začít se změnami, alespoň 6 týdnů předem. Stačí zdravý jídelníček, pravidelné cvičení a výsledek se velmi rychle dostaví.</span> Pro úspěšné hubnutí, je dobré mírně omezit příjem kalorií (žádné hladovění), a více pohybu. Pro hubnutí do plavek před dovolenou, je dobré začít se změnami, alespoň 6 týdnů předem. Stačí zdravý jídelníček, pravidelné cvičení a výsledek se velmi rychle dostaví.

Zajímalo by vás, jak zhubnout do plavek před letní dovolenou, aniž byste se museli trápit s nějakou přísnou dietou? Tuto otázku si klade asi každý, kdo chce zhubnout. Je sice i řada těch, kdo jsou přesvědčení, že bez přísné diety se zhubnout nedá. Není to ale pravda

Dnes už i většina odborníků doporučuje, aby lidé zapomenuli na nějaké přísné diety. Mnohem efektivnější metodou pro úspěšné zhubnutí, je celková změna životního stylu. To znamená více pohybu, zdravější jídelníček, změna některých špatných návyků.

Opravdu se dá zhubnout i bez diety?

Velmi stručná odpověď na tuto otázku zní ano! Určitě se dá zhubnout i bez diety. A velmi často je takové hubnutí i podstatně úspěšnější (a zcela určitě i zdravější), než když se trápíte s nějakou hladovou dietou.

Pro efektivní hubnutí bez diety, je ale nutná komplexnější změna. Ta by měla zahrnovat pravidelné cvičení (nebo jiný pohyb) a zdravější jídelníček.

Cvičení (pravidelný pohyb) je základ pro hubnutí

Bez pohybu se hubne jen velmi obtížně. Pravidelný pohyb, má i další zdravotní benefity, než jen pouhá redukce váhy.

Pravidelný pohyb, by měl být nedílnou součástí vašeho životního stylu. Pro hubnutí, ale není nutné, abyste se trápili nějakou extrémní námahou, nebo abyste naběhali desítky kilometrů každý den.

Pro efektivní hubnutí je podstatnější, aby se jednalo o pravidelné aktivity. A také je důležité, aby vás to bavilo.

Je celkem jedno, jestli budete běhat, jezdit na kole, nebo se pustíte do nějakého náročnějšího cvičení. Pro hubnutí má význam téměř jakákoliv pohybová aktivita.

Zdravý jídelníček neznamená trápit se hlady při hubnutí

Při hubnutí je vhodné, pokud mírně omezíte příjem kalorií. To ale rozhodně neznamená, že byste se měli trápit hladem.

Hladovění nebo všechny diety, které jsou založeny na přísném omezení přijímaných kalorií, mají jen velmi pochybný efekt. Rozhodně se s nimi nedá zhubnout tak, aby to bylo dlouhodobě udržitelné.

Při hubnutí je vhodné dodržovat několik základních zásad:

  • Jíst menší porce jídla
  • Omezit průmyslově vyráběné potraviny
  • Jíst více celozrnných potravin
  • Omezit sladkosti a sladká jídla
  • Vyhýbat se zbytečnému „ujídání“
  • Jíst více ovoce a zeleniny
  • Jídelníček by měl zahrnovat vyvážený mix bílkovin, zdravých tuků a sacharidů

Nedílnou součástí je i pití vhodných nápojů. Při hubnutí by to měla být především voda. Velmi dobrý je například i zelný čaj. Káva (bez cukru a bez smetany) také ničemu nevadí.

Slazeným nápojům byste se měli vyhnout úplně, nebo si je dopřát jen příležitostně, v menším množství. To samé platí i pro alkohol.

Jak zhubnout do plavek před dovolenou?

Zhubnout do plavek před dovolenou, je možné i bez zbytečného trápení s nějakou přísnou dietou. K prvním výsledkům hubnutí, se můžete dopracovat už během 1 – 2 týdnů.

Čím dříve s hubnutím začnete, tím dříve se dostaví výsledek. Ideální je tak začít hubnout alespoň 6 týdnů před dovolenou (lepší jsou ale minimálně 2 – 3 měsíce, před dovolenou).

Pokud mírně omezíte kalorický příjem a začnete více cvičit (ideální jsou alespoň 4 hodiny týdně, resp. 4 x 1 hodina za týden), pak by se vaše váha měla začít velmi rychle snižovat.

Nemusíte přitom ani drasticky měnit své stravovací zvyky. Není ani nutné dramaticky měnit životní styl, nebo trávit dlouhé hodiny někde v posilovně. Stačí vyvážené jídlo, trochu pohybu a sebeovládání.

Pro úspěšné zhubnutí, je ale potřeba vynaložit určité úsilí. Rozhodně to bude chtít i trochu pevné vůle a odhodlání.

Měli byste mít stále na paměti, co je vaším cílem. A nevzdávat se, pokud se výsledek nedostaví ihned, už po pár dnech. Zhubnout není až těžké, a zvládne to každý. Chce to jen trochu trpělivosti!

Ostatní čtenáři si prohlédli:

Diskuse: Hubnutí do plavek: Jak zhubnout bez diety před letní dovolenou?

Zapojte se do diskuse:

Jsme velmi rádi, že jste se rozhodli zapojit do naší diskuse. Mějte prosím na paměti, že všechny komentáře v diskusi podléhají kontrole a schválení administrátorem. Váš komentář se tedy zobrazí až s menším zpožděním. O zveřejnění nebo zamítnutí, a o reakcích na váš komentář Vás budeme informovat na zadanou emailovou adresu. Všechny komentáře, které nejsou v souladu se zákony ČR a obecně s dobrými mravy budou zamítnuty. Přejeme Vám zajímavou a inspirativní výměnu názorů.

Zvolte si svůj obrázek:

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar