Hubnutí, které funguje! Jak zhubnout bez diety a bez trápení hladem!

<span>Hubnout se dá i bez cvičení a bez diety. Podstatný je zdravý a vyvážený jídelníček. Jíst rozumně a přiměřeně tomu, jaký máte kalorický výdej. Při hubnutí se nestresujte. Čísla na váze, jsou jenom čísla. Hlavně abyste se vy sami cítili příjemně a byli spokojeni sami se sebou.</span> Hubnout se dá i bez cvičení a bez diety. Podstatný je zdravý a vyvážený jídelníček. Jíst rozumně a přiměřeně tomu, jaký máte kalorický výdej. Při hubnutí se nestresujte. Čísla na váze, jsou jenom čísla. Hlavně abyste se vy sami cítili příjemně a byli spokojeni sami se sebou.

Existuje mnoho různých způsobů, jak zhubnout. Proč není jen jedna ověřená a zaručená metoda, jak zhubnout? Protože každý člověk je trochu jiný.

Každý člověk má trochu jiné genetické předpoklady, jiný životní styl, jiný věk nebo zdravotní stav. To vše, a mnoho dalších faktorů má vliv na to, že není jen jedna univerzální metoda, jak zhubnout.

Je ale určitě více způsobů jak zhubnout, které opravdu fungují. Záleží i na tom, kdo se snaží zhubnout. Jestli je to někdo s větší nadváhou, nebo ten kdo, potřebuje shodit jen pár kilo.

Mezi nejlepší způsoby jak opravdu zhubnout, patří především rozumný jídelníček, přiměřené množství pohybu a nestresovat se.

Jak zhubnout i bez diety? Vyvážená strava a rozumný jídelníček!

Rozumný a vyvážený jídelníček, je zcela určitě základním předpokladem úspěšného zhubnutí. Jistě, existuje mnoho různých diet. Některé mají i prokazatelné výsledky. Žádná dieta, vám ale nezaručí dlouhodobé a trvale udržitelné zhubnutí.

Diety se mohou hodit, jako dobrý způsob, jak nastartovat hubnutí. Pro dlouhodobý a trvale udržitelný výsledek, je ale mnohem lepší zapomenout na diety, a neřešit až tolik co jíte.

Zdravý jídelníček pro přirozené hubnutí

Zdravý a rozumný jídelníček, by měl být přirozenou součástí životního stylu. Určitě nemá smysl počítat každou kalorii, nebo přemýšlet nad tím, jestli můžete snít to nebo ono. Na zdravý jídelníček může patřit v podstatě cokoliv.

Klidně i slanina, bůček, nebo jiné nezdravé potraviny. Jen to musí být v přiměřeném množství a v rozumných intervalech. Pokud je základní „kostra“ jídelníčku rozumná, pak nevadí, když si občas dopřejeme i něco nezdravého.

Jídelníček při hubnutí – bílkoviny, zdravé tuky, sacharidy

Základem zdravého jídelníčku, by měla být především vyvážená strava. Dostatek zeleniny, bílkovin a zdravých tuků. Nebo i přiměřené množství sacharidů. Bílkoviny by měly být jak rostlinné, tak i ty živočišné. Nezapomínejte, že i tuky jsou zdravé (některé a v přiměřeném množství).

Hubnutí bez hladovění a bez počítání kalorií

Při hubnutí nemá smysl trápit tělo hladem. Jíst bychom měli tak, abychom nehladověli. Jistě, neměli bychom přijímat zbytečné kalorie. Určitě je dobré omezit řadu potravin a nápojů, které nejsou zdravé, a které nám z pohledu výživy nic moc nedají. Nemá ale smysl sledovat každou kalorii, a trápit se výčitkami, pokud nějak „zhřešíme“.

Jak zhubnout bez cvičení? Přiměřené množství pohybu je zdravé

Existují dva typy lidí. Jedni odmítají jakýkoliv pohyb a sport. A ti druzí, to zase se sportem přehánění. Intenzivně cvičí a trápí své tělo nadměrnými dávkami fyzické aktivity.

Ani jedno není dobré. Přiměřené množství pohybu, je naprosto nezbytné pro zdraví (jak pro fyzické zdraví, tak i pro to mentální). Bez pohybu tělo trpí, a trápí ho pak různé civilizační choroby.

Nadměrné množství pohybu, je ale minimálně stejně škodlivé, jako žádný pohyb. Velmi intenzivní cvičení je kontraproduktivní.

Chci zhubnout a nebaví mě cvičit …

Je poměrně hodně lidí, co by chtěli zhubnout, ale nebaví je cvičit. Zhubnout se ale dá i bez cvičení. Někdy je to tak i lepší. Nutit cvičit někoho, kdo má nadváhu, a nikdy v životě pořádně nesportoval, by vedlo nejspíše jen k nějakým zdravotním problémům.

I člověk s větší nadváhou, ale může začít chodit na delší procházky. Nebo třeba plavat. A časem třeba i jezdit na kole. Nic z toho není nějaké náročné cvičení.

Stejně jako nemá smysl počítat kalorie v jídle, tak ani u cvičení, nejde o nějaké překonávání rekordů. Stačí jen trochu pohybu navíc.

Jak zhubnout bez hladovění? Bez čeho to při hubnutí nejde?

Jednou z nejdůležitějších věcí při hubnutí, bez které to opravdu nejde, je omezení zbytečných kalorií. Nejedná se ani tak o kalorie v jídle, v běžné stravě. Ale o všechny ty zbytečné kalorie, které přijímáme mimoděk a bokem hlavní stravy.

Velkým nepřítelem štíhlé postavy, jsou sladké nápoje. Ty obsahují velké množství cukru, a jsou to jen prázdné kalorie. Slazené nápoje, nemají žádné živiny, a naše tělo pro ně nemá žádné efektivní využití.

Další velkou skupinou potravin, které je vhodné omezit při hubnutí, jsou různé slané nebo sladké pochoutky, které obvykle mlsáme při sledování televize. Ani v nich nejsou skoro žádné efektivně využitelné živiny. Jen prázdné kalorie.

Hubnutí a jídlo z KFC nebo od McDonald’s

Velké množství zbytečných a skoro až „škodlivých“ kalorií, obsahují jídla z kategorie „fast-food“. Jídlo z KFC nebo od McDonald’s může být občas fajn na chuť (jako zpestření jídelníčku), nebo jako nouzovka, když není čas a nic lepšího po ruce. Jako pravidelná součást jídelníčku, je to ale „peklo“.

To samé platí pro všechny možné polotovary a různé „průmyslové“ potraviny. Ty by měly tvořit jen menší část běžně konzumovaného jídla. Základem by měly být čerstvé potraviny a jídla připravovaná z čerstvých surovin.

Jak zhubnout za 10 dní? Opravdu očekáváte, že to je možné?

Na internetu je možné najít stovky návodů, jak zhubnout za týden, za 10 dní, nebo za 2 týdny. Pokud ale někdo předpokládá, že se opravdu dá zhubnout za tak krátkou dobu, tak je asi každá rada marná.

Hubnutí – pokud pomineme extrémy, které ale nejsou dlouhodobě udržitelné – bude trvat minimálně stejně dlouhou dobu, jako přibírání kil. Dá se to trochu urychlit, ale nemá smysl to příliš uspěchat.

Při hubnutí také není důležité, kolik zrovna ukazuje váha. Čísla na váze, jsou jenom čísla. Důležitější je zaměřit se na své celkové zdraví. Abyste se cítili příjemně a byli spokojeni sami se sebou.

Ostatní čtenáři si prohlédli:

Diskuse: Hubnutí, které funguje! Jak zhubnout bez diety a bez trápení hladem!

Zapojte se do diskuse:

Jsme velmi rádi, že jste se rozhodli zapojit do naší diskuse. Mějte prosím na paměti, že všechny komentáře v diskusi podléhají kontrole a schválení administrátorem. Váš komentář se tedy zobrazí až s menším zpožděním. O zveřejnění nebo zamítnutí, a o reakcích na váš komentář Vás budeme informovat na zadanou emailovou adresu. Všechny komentáře, které nejsou v souladu se zákony ČR a obecně s dobrými mravy budou zamítnuty. Přejeme Vám zajímavou a inspirativní výměnu názorů.

Zvolte si svůj obrázek:

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar